چطور مدیتیشن را وارد روتین روزانه کنیم؟

مدیتیشن در برنامه روزانه؟ بله! بیا باهم انجامش بدیم

  • تاریخ انتشار:

    سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

چطور مدیتیشن را وارد روتین روزانه کنیم؟ 


 

شاید گاهی روزها خیلی شلوغ و پر از استرس می‌شن و احساس می‌کنیم که زمان برای نفس کشیدن نداریم. روزها پر شدن از مشغله‌هامون، کارهایی که باید انجام بدیم و گاهی اوقات فکرهایی که مدام به سرمون می‌زنن. اگر شما هم گاهی این‌طور حس می‌کنید، باید بگم که تنها نیستید. خیلی از ما این لحظه‌ها رو تجربه می‌کنیم، ولی خوشبختانه راه‌حل‌هایی برای بازگشت به آرامش و تمرکز وجود داره. یکی از این راه‌حل‌ها، مدیتیشن است.

ممکنه فکر کنید برای شروع مدیتیشن به زمان زیادی نیاز دارید یا باید استادش بشید، اما اصلاً اینطور نیست. می‌خوام بهتون بگم که چطور می‌تونید مدیتیشن رو به راحتی وارد روزمره‌تون کنید و از تمام فوایدش بهره‌مند بشید.

 

 

چرا مدیتیشن؟

قبل از اینکه بریم سراغ اینکه چطور مدیتیشن رو وارد روتین روزانه‌تون کنید، بذارید کمی بیشتر در مورد این تکنیک صحبت کنیم. مدیتیشن یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش استرس و افزایش تمرکزه. اینکار به شما کمک می‌کنه که از دنیای شلوغ و پر از حواس‌پرتی‌ها جدا بشید و به درون خودتون نگاه کنید.

شما که فردی دلسوز و حساس هستید (همونطور که از تست IS شما مشخصه)، ممکنه خیلی وقت‌ها احساس کنید که ذهن‌تون غرق در افکار مختلفه. اما خوبه بدونید که مدیتیشن به شما کمک می‌کنه تا این افکار رو از خودتون دور کنید و دوباره ارتباط عمیقی با خودتون برقرار کنید.

 

گام‌های ساده برای وارد کردن مدیتیشن به روتین روزانه

 

1. زمان خاصی رو برای مدیتیشن تعیین کن

اولین چیزی که باید انجام بدید، اینه که زمانی خاص رو برای مدیتیشن در نظر بگیرید. شاید بگید وقت ندارید، ولی اینو فراموش نکنید که حتی پنج دقیقه هم می‌تونه تاثیر زیادی بذاره. می‌تونید صبح‌ها قبل از شروع روز یا شب قبل از خواب این کار رو انجام بدید. نکته اینه که هر وقت احساس کردید نیاز دارید، این لحظه‌های خودتونو داشته باشید.

 

2. جایی آرام برای مدیتیشن پیدا کن

مکان مناسب برای مدیتیشن باید جایی باشه که بتونید راحت و بدون حواس‌پرتی تمرکز کنید. حتی ممکنه این مکان جایی توی خونه یا در فضای باز باشه. مهم اینه که جایی رو انتخاب کنید که برای شما احساس آرامش و راحتی بیاره.

 

3. شروع کن با تنفس عمیق

اگر هیچ تجربه‌ای از مدیتیشن ندارید، نگران نباشید. می‌تونید از تنفس عمیق شروع کنید. چند نفس عمیق بکشید، به نفس‌هاتون توجه کنید و بذارید ذهن‌تون آروم بشه. این یکی از ساده‌ترین و بهترین راه‌ها برای شروعه. شما می‌تونید همین الان امتحان کنید و ببینید چقدر به آرامش نزدیک می‌شید.

 

4. بگذارید ذهن‌تان آزاد بشه

در طول مدیتیشن، ممکنه افکار مختلف به ذهنتون بیان. شاید شروع کنید به فکر کردن به کارهایی که باید انجام بدید، یا به احساساتی که دارید. این کاملاً طبیعیه. ولی فقط یادآوری کنید که این افکار به شما کمک نمی‌کنن و به محض اینکه به ذهنتون رسید، دوباره به تنفس‌تون توجه کنید. شما هیچ دلیلی ندارید که به این افکار واکنش نشون بدید.

 

5. از اپلیکیشن‌ها و راهنماهای صوتی استفاده کن

اگر به تازگی شروع به مدیتیشن کردید و نیاز دارید کمی راهنمایی بیشتر داشته باشید، اپلیکیشن‌ها و راهنماهای صوتی می‌تونن کمک زیادی بهتون بکنن. این ابزارها به شما اجازه می‌دن که گام به گام پیش برید و تمرینات رو به درستی انجام بدید.

 

6. استمرار، کلید موفقیته

برای اینکه مدیتیشن بخشی از روتین روزانه‌تون بشه، باید به طور مداوم این کار رو انجام بدید. حتی اگر اولش فقط چند دقیقه وقت بذارید، تأثیرش رو خواهید دید. این به شما کمک می‌کنه تا با خودتون ارتباط بیشتری برقرار کنید و از افکار و استرس‌های روزمره فاصله بگیرید.

 

 

من همراه شما هستم

ممکنه توی این مسیر، بعضی روزها احساس کنید که خیلی سخت پیش میرید یا اصلاً وقت ندارید. این کاملاً طبیعیه! خیلی‌ها همین احساسات رو تجربه می‌کنن و حتی گاهی ممکنه از این مسیر خسته بشید. اما من می‌خوام بهتون بگم که هیچ کدوم از این احساسات نشون‌دهنده شکست شما نیست. این یک سفر به درون خودته و هر گام کوچکی که بردارید، مهمه.

یادتون باشه، مدیتیشن هیچ وقت نباید یک مسئولیت باشه. این یک فرصت برای شماست که خودتون رو بیشتر بشناسید و به خودتون توجه کنید. هر روز با هر زمانی که دارید، به خودتون فرصت بدید و حتی اگر فقط چند دقیقه هم بود، برای آرامش خودتون وقت بذارید. شما شایسته این لحظات هستید.

 

نتیجه‌گیری

حالا دیگه می‌دونید که چطور می‌تونید مدیتیشن رو به روتین روزانه‌تون اضافه کنید و به آرامش درونی برسید. خیلی ساده، فقط با چند دقیقه تمرکز و توجه به نفس‌تون می‌تونید زندگی روزمره‌تون رو آرام‌تر و شادتر کنید. به یاد داشته باشید، این مسیر یک سفره و نه یک مقصد. پس با صبر و همدلی با خودتون پیش برید و از هر لحظه‌ی این مسیر لذت ببرید.

 

نظرات کاربران

امتیاز خود را وارد کنید

avatar

بهنوش

من همیشه دوست داشتم مدیتیشن رو توی برنامه‌م جا بدم ولی واقعاً با تایم محدود صبح‌ها به سختی از پس کارای معمولم برمیام، چه برسه به اینکه بخوام چند دقیقه بشینم و ذهنم رو آروم کنم. ولی وقتی توی متن گفتین حتی ۳ دقیقه هم شروع خوبیه، واقعاً حس کردم یه دره بزرگی از جلو پام کنار رفت. ممنون که به جای نسخه‌های سخت، واقع‌گرایانه نوشتین.

avatar

ادمین سایت

بهنوش جان، خیلی خوشحالیم که این بخش از مقاله برات مفید بوده. همین که بهش فکر می‌کنی و در تلاش هستی، یعنی قدم اول رو برداشتی. قرار نیست از همون روز اول همه چی بی‌نقص پیش بره، مهم تداومه حتی اگه کوتاه باشه. اگه دوست داشتی، مدیتیشن‌های خیلی کوتاه مخصوص صبح هم به‌زودی منتشر می‌کنیم که کمکت کنن راحت‌تر شروع کنی 🌱

avatar

پویا

من یه مدت با اضطراب شدید درگیر بودم و خیلی‌ها گفتن مدیتیشن کمک می‌کنه. راستش شروعش برام سخت بود چون ذهنم پر از فکره و اصلاً نمی‌تونم ساکت بشینم. اما این قسمت مقاله که گفتین «لازم نیست ساکت بودن رو بلد باشی، فقط با خودت باش» خیلی روم تأثیر گذاشت. حس کردم یکی داره بالاخره منو می‌فهمه.

avatar

ادمین سایت

پویا عزیز، مرسی که این‌قدر صادقانه نوشتی. خیلی از ما با همین چالش روبه‌رو هستیم و خیلی طبیعی‌ـه. ذهن شلوغ، نقطه‌ی پایان مدیتیشن نیست، بلکه دقیقاً همون جاییه که باید ازش شروع کرد. توی مسیرت کنارتمون، قراره با هم تمرین کنیم، نه قضاوت ❤️

avatar

پریسا

من خیلی به مدیتیشن علاقه دارم ولی همیشه فکر می‌کردم باید حتماً فضای خاص، موزیک آروم و شمع و فلان باشه. مقاله‌تون یه تلنگر خوب بود که لازم نیست همه چی کامل باشه تا شروع کنم. حالا دارم سعی می‌کنم قبل از خواب حتی توی تخت یه تایم کوتاه برای خودم بذارم. خیلی ممنونم برای این نگاه ساده‌گرایانه و انسانی.

avatar

ادمین سایت

پریسا جان، چقدر خوبه که اینقدر با دقت و حضور مقاله رو خوندی و ازش برای خودت یه نقطه شروع ساختی. واقعاً زیبا گفتی، «کامل بودن» شرط شروع نیست، «خواستن» کافیه. خوشحال می‌شیم تجربه‌هات رو بعداً هم باهامون به اشتراک بذاری، چون الهام‌بخش بقیه‌ست 🌼

avatar

آرش

راستش من با مدیتیشن همیشه مشکل داشتم. این‌که مدام تو همه جا گفته میشه باید آروم بشینی و فکرت رو خالی کنی، بیشتر باعث اضطرابم میشه تا آرامش. حس می‌کنم این مقاله هم مثل خیلی جاهای دیگه خیلی ساده‌انگارانه به مدیتیشن نگاه کرده. همه نمی‌تونن با این روشا ارتباط بگیرن.

avatar

ادمین سایت

آرش عزیز، ممنونم که این‌قدر شفاف و با احترام نظر دادی. کاملاً درکت می‌کنم و حرفت واقعاً درسته — مدیتیشن برای بعضی از افراد در ابتدا ممکنه استرس‌زا باشه، به‌ویژه اگه انتظار داشته باشن ذهنشون فوراً ساکت بشه. تو این مقاله تلاش کردیم دیدی انسانی‌تر و ساده‌تر ارائه بدیم ولی حق با توئه که همه سبک‌ها برای همه افراد مناسب نیستن. اتفاقاً یکی از برنامه‌هامون اینه که به‌زودی مدیتیشن‌هایی مخصوص تیپ‌های رفتاری مختلف تولید کنیم، برای آدمایی مثل تو که ذهنشون همیشه فعاله. خیلی خوشحال می‌شیم اگه تجربیاتت رو بیشتر باهامون به اشتراک بذاری تا محتوای دقیق‌تر و مفیدتری بسازیم 🌱